Over Mobit

Waarom Mobit?

Om steden leefbaar en makkelijk bereikbaar te houden is er een grote nood aan nieuwe ecologische mobiliteitsoplossingen.Mobit biedt de ideale oplossing voor korte verplaatsingen in de stad. Geen vaste stations, zodat je vrij kunt rijden naar waar je wilt. Ons vrije deelsysteem van deelfietsen wordt mogelijk dankzij het gebruik van ons slimme slot, dat een ingebouwde GPS heeft en kan eenvoudig geopend worden via de Mobit app op je smartphone.

Onze Visie?

Bij Mobit streven we ernaar om innovatieve en betaalbare ecologische mobiliteitsoplossingen aan te bieden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Dit doen we steeds in overleg met onze gebruikers en de lokale overheden.

Gebruiken

Hoe werkt het?

Nadat je de app hebt geïnstalleerd en je bent geregistreerd kan je onmiddellijk van start. De app zal je gidsen naar de dichtstbijzijnde Mobit fiets. Scan de QR op de fiets en het slot zal automatisch openen, je bent nu vrij om te fietsen naar je bestemming. Parkeer de fiets nadien correct en sluit het slot, de betaling wordt automatisch in mindering gebracht van het tegoed in je Wallet.

Hoe kan ik het slot openen?

Eenmaal je bent geregistreerd kan je de Mobit fietsen gebruiken. Start de Mobit app en tik op "scan" en scan de QR-code op het slot. Het slot zal automatisch openen en je kan fietsen. Om je rit te beëindigen volstaat het om het slot te sluiten. Vergeet niet je fiets steeds correct te parkeren.

Hoe beëindig ik mijn rit?

Om je rit te beëindigen volstaat het om je fiets te parkeren en het slot goed te sluiten. Je rit zal automatisch worden beëindigd in de app.

Waar mag ik de fiets parkeren?

Bij Mobit werken we niet met vaste stations. Je mag de fiets gewoon parkeren in de buurt van je bestemming. Parkeer je fiets steeds correct op publiek domein zodat je geen hinder veroorzaakt en de fiets bereikbaar is voor je collega Mobiteers.

Registreren

Hoe kan ik registreren?

Je kan registreren via de app of via onze site www.mobit.eu. Kies eerst je landcode en vul vervolgens je mobiele telefoonnummer in. Nadat je de gebruiksvoorwaarden hebt gelezen en hebt aanvaard tik je op "verificatiecode opvragen" . Je ontvangt enkele seconden nadien een sms met je persoonlijke inlogcode. Vul de code in en tik op "aanmelden", je kan nu je persoonlijke gegevens invullen om je registratie te voltooien. BELANGRIJK: je persoonlijke informatie zal niet worden gedeeld met derden of worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Waarom moet ik een waarborg betalen?

De waarborg dient om ervoor te zorgen dat iedereen op een correcte manier omgaat met de fietsen zodat je steeds kan beschikken over een goed werkende fiets. Geen zorgen, je krijgt de waarborg en het resterende tegoed volledig terugbetaald op het ogenblik dat je uitschrijft. Bij Mobit betaal je dus enkel voor je ritten.

Hoe werkt de "Wallet"?

Bij Mobit betaal je slechts en klein bedrag voor elke rit. Om het voor je makkelijk te maken werken we met een "tegoed" in de Wallet. Na elke rit zal het verschuldigde bedrag automatisch in mindering worden gebracht van je tegoed. Op deze manier moet je niet na elke rit een betaling verrichten. Als je "tegoed" onverwacht op is helpen we je graag uit de nood, je kan nog beschikken over 3 ritten van maximum 20 minuten. Deze ritten worden verrekend wanner je je "tegoed" opnieuw aanvult.

Tarieven

Wat kost een rit?

De kostprijs per rit wordt bepaald door de duur dat je de fiets hebt gebruikt. Dit zijn de tarieven per begonnen tijdsblok van 20 min. : tijdens 1ste uur: €0,45/blok | tijdens 2de uur: €0,65/blok | tijdens 3de uur: €0,80/blok | tijdens de volgende uren: €1/blok

Wat is mijn Wallet?

Bij Mobit betaal je slechts en klein bedrag voor elke rit. Om het voor je makkelijk te maken werken we met een Wallet. Na elke rit zal het verschuldigde bedrag automatisch in mindering worden gebracht van het tegoed in je wallet. Op deze manier moet je niet na elke rit een betaling verrichten.

Wat als mijn tegoed op is?

Als je tegoed op is tijdens een rit zal dit geen invloed hebben op je rit. Je zal echter geen nieuwe rit kunnen starten totdat je het tegoed in je wallet hebt bijgeladen.

Hoe kan ik mijn Wallet bijladen?

Ga in de app naar het menu scherm en tik op "Mijn Wallet". Je krijgt nu je resterend tegoed te zien. Kies het bedrag dat je wenst op te laden en kies je betaalmethode. Voor het gebruiksgemak bevelen wij bankcontact aan, je kan dan gebruik maken van je vertrouwe bank app.

Problemen

Hoe kan ik een probleem met de fiets melden?

Als je tijdens het rijden een probleem hebt, beëindig dan eerst je rit door het slot te sluiten. Rechts onderaan het startscherm met de kaart vind je de meldingsknop. Als je deze aantikt, kom je in het meldingsscherm. Je kan nu de QR-code op de fiets scannen en op het overzicht aanvinken waar het probleem zich situeert. Je kan indien gewenst nog bijkomende informatie meegeven en eventueel een foto maken. Je kan ondertussen een andere Mobit fiets nemen om je rit verder te zetten. Wij sturen iemand langs om het probleem aan de fiets te verhelpen.

Wat te doen bij een ongeval?

Wanneer er bij het accident schade is berokkend aan de Mobit Fiets gelieve dit ons te melden dmv ons standaard scherm om problemen te melden. Mocht er lichamelijk letsel zijn gelieve steeds de politie te contacteren.

Wat als mijn rit niet is gestopt in de app?

Als je nog bij de fiets bent, controleer dan eerst of het slot goed is gesloten. Als dit niet helpt ga dan naar het meldingsscherm via de knop rechts onderaan het kaartscherm. Geef hier aan dat je dat rit niet kon afsluiten. Je hoeft niet te wachten bij de fiets, we doen het nodige.

Uitschrijven

Hoe kan ik uitschrijven?

Je kan op elk moment uitschrijven, je krijgt dan je waarborg en het resterend "tegoed" in je wallet terugbetaald. Stuur een mailtje met vermelding van het telefoonnummer waarmee je bent geregistreerd naar uitschrijven@mobit.eu. We storten je saldo binnen de 7 werkdagen terug op het rekeningnummer dat je hebt gebruikt om je waarborg te betalen.

Contacteer ons

Hoe kan ik contact opnemen met Mobit?

Je kan ons steeds contacteren op volgend mailadres: info@mobit.eu Bezorg ons zoveel mogelijk informatie zodat we je sneller kunnen helpen. We reageren zo spoedig mogelijk.