Je eindbestemming ligt vaak verder dan waar de trein, tram of bus je brengen. Mobit biedt met de "Heen en Weer"-fiets nu ook de ideale aanvulling op het openbaar vervoer. Zo kom je op een makkelijk en vlot met de fiets op je eindbestemming.
Voor slechts 3€ kan je voortaan een "Heen en Weer"-fiets oppikken in de buurt van de treinstations van Kortrijk, Mechelen, Hasselt, Antwerpen en Aalst(binnenkort volgen nog tal van nieuwe locaties). De fietsen zijn gemakkelijk te herkennen aan de opvallende blauwe "Heen en Weer"-stickers op het frame. Je mag deze fiets 24u lang persoonlijk gebruiken. Je moet hem na je laatste rit wel terug brengen naar je startlocatie aan het station. Uniek is dat je je fiets vooraf kan reserveren zodat je zeker bent dat hij klaar staat bij je aankomst.

Op een rijtje:
- je kan je fiets
 vooraf reserveren 
- kostprijs 3€
- gedurende 24u je persoonlijke fiets
- je eindigt je laatste rit op je
startlocatie

Maak dat je de recentste versie (2.3.6) van de Mobit-app hebt geïnstalleerd.

Een "HEEN EN WEER" fiets gebruiken

Om een Mobit "Heen en Weer" fiets te gebruiken moet je een "Heen en Weer"-Dag Pas" aankopen in de app.

Deze Dag Pas is geldig voor
24u vanaf het moment van aankoop. Zodra je de Dag Pas hebt gekocht verschijnt het Dag Pas logo rechts bovenaan het hoofdscherm.
Na aankoop van je "Heen en Weer"-Dag Pas kan je kosteloos een fiets reserveren. Gebruik het kaartje om een fiets te zoeken. Je kan de "Heen en Weer"-Fietsen gemakkelijk herkennen aan het blauwe "H&W"-icoontje. Klik op het icoontje van de fiets en bevestig je reservatie.

Bij aankomst kan je eventueel de
"Ring Ring"-functie gebruiken om je fiets te vinden. Scan de QR-code op je fiets om het slot te openen.

Bij een tussenstop mag je het slot gewoon sluiten, je bent de enige die deze fiets opnieuw kan ontgrendelen. Nadien kies je voor
"QR-code scannen / rit hervatten" om het slot opnieuw te openen en je rit verder te zetten.

Een "HEEN EN WEER" DAG PAS kopen

Deze Dag Pas kan je eenvoudig aankopen via de app. Ga hiervoor naar het item "Mijn Wallet/Fietspassen" in het menu van de app en kies vervolgens voor "Mobit Fietspassen".
Selecteer de "HEEN EN WEER DAG PAS", druk op "Kopen" en bevestig je aankoop. Deze aankoop wordt afgerekend via de wallet in je app.

Je DAG PAS wordt
automatisch afgesloten na 24u, je moet hiervoor zelf niets doen. Zie er wel op toe dat je op het einde van je laatste rit de fiets terugbrengt naar de locatie waar je hem hebt ontleend.

Een ANDERE FIETS nemen

Als je tijdens het gebruik van je Dag Pas toch een andere fiets wenst te gebruiken, bv. bij een technisch defect of als je naar een andere stad gaat, kies dan in de app voor "Je rit stoppen" nadat je het slot hebt gesloten. Je MOBIT DAG PAS blijft actief en je kan nu een andere fiets scannen.